Speelpleinwerking


Ook de speelpleinwerking maakt gebruik van de online toepassing i-Active. Zie inschrijven om te lezen hoe je dit doet.


Speelpleinwerking


Gemeentelijke speelpleinwerking Kriebelplezier draait op volle toeren gedurende een week in de paasvakantie en ongeveer zes weken in de zomervakantie. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn hartelijk welkom. In de vakantie hoef je je niet te vervelen … Kom gewoon eens naar het speelplein om samen te spelen en te ravotten!

Alle informatie vind je hieronder


Prijs

Een namiddag speelplein kost 2,5 Euro.

Volg je in de voormiddag sportkamp en wens je deel te nemen aan de speelpleinwering. Dan schrijf je ook in voor het middagtoezicht (0.5 euro). Voor het middagtoezicht schrijf je vooraf online in, dat kan tot de dag voordien. Doe je dit niet dan wordt er automatisch een boete van 1.5 euro aangerekend.


Hoe inschrijven?

Zie inschrijven .

Wanneer? Paasvakantie
ma 3 april – vrijdag 7 april 2023

Zomervakantie
ma 3 juli – vrij 7 juli 2023
ma 10 juli – vrij 14 juli 2023
ma 31 juli - vrij 4 augustus 2023
ma 7 augustus – vrij 11 augustus 2023
woe 16 augustus – vrij 18 augustus 2023
ma 21 augustus – vrij 25 augustus 2023

Het speelplein is gesloten:
van ma 10 april - vrij 14 april 2023
van ma 17 juli - vrij vrij 28 juli 2023
van ma 14 augustus - di 15 augustus 2023
van ma 28 augustus - do 31 augustus 2023

Plaats
De speelpleinwerking wordt georganiseerd vanuit Sporthal De Kluize.

Uren

Start: 13 tot 13.30 uur
Afhalen: 17 uur tot 17.30 uur

Vanaf 13 uur staan de animatoren klaar om de kinderen te ontvangen. Vanaf 13.30 uur starten de activiteiten.

De werking eindigt om 17uur. Tussen 17 en 17u30 is er na-opvang. Het is niet mogelijk om kinderen vroeger te komen ophalen.


Leeftijd deelnemers
Kinderen kunnen deelnemen aan de speelpleinwerking vanaf het jaar dat ze 4 jaar worden indien de kinderen zindelijk zijn. De speelpleinwerking is er voor kinderen t.e.m. het zesde leerjaar.
Alle kinderen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen en voor elke leeftijdsgroep is er een activiteit georganiseerd door de animatoren.

Leeftijdsgroepen
De kinderen worden volgens hun geboortejaar ingedeeld in groepen. In 2023 zijn dit:

  • Kabouters: kinderen geboren in 2018 en 2019
  • Daltons: kinderen geboren in 2016 en 2017
  • Bollebozen: kinderen geboren in 2014 en 2015
  • Pioniers: kinderen geboren in 2011, 2012, 2013

Enkel op dinsdag en vrijdag spelen de kinderen niet in leeftijdsgroepen.
We maken alleen een uitzondering om een kind in een andere leeftijdsgroep te laten deelnemen omwille van medische redenen en wanneer een kind is blijven zitten of een jaartje voor zit op school.


Medische info
Bij de online registratie in i-Active geven de ouders alle nuttige informatie over hun kind. Wanneer er belangrijke medische gegevens zijn, is het de verantwoordelijkheid van de ouders die informatie mee te delen. De animatoren dienen enkel medicatie toe aan de kinderen wanneer hiervan een doktersattest is.

Inclusie

In 2013 startte speelpleinwerking Kriebelplezier Oosterzele met het project inclusief speelplein.

Kinderen met een beperking zijn in de eerste plaats gewoon kinderen. Ook in hun vrije tijd wensen kinderen met een beperking niets anders dan alle andere kinderen: vrienden maken, spelen, je leefwereld uitbreiden, … Dit kan deze zomer opnieuw op ons speelplein.

Ons speelplein zet actief stappen om drempels weg te werken en de nodige ondersteuning te bieden. Zo proberen we kinderen met een beperking gewoon mee te laten spelen.


Omdat wij de kinderen optimaal willen begeleiden, vragen wij aan de ouders om voor de vakantie een afspraak te maken met de verantwoordelijke, hun kinderen met een beperking op voorhand in te schrijven en een extra medische fiche in te vullen. Op die manier kunnen wij de nodige ondersteuning bieden. En kan het speelplein zich voorbereiden zodat elk kind de kans krijgt een leuke zomer te beleven. Een open communicatie tussen de ouders en het speelplein kan dit initiatief alleen maar ten goede komen. We ontvangen graag jullie inschrijving en medische fiche voor 31 mei 2023. Zo kunnen wij eventueel extra monitoren inschakelen, spelen aanpassen, … Wij sturen je nadien een mail terug met de bevestiging dat wij je kind alle speelkansen en ondersteuning kunnen bieden dat hij/zij nodig heeft.


Om een afspraak te maken met de verantwoordelijke (Dries Van Daele) kan je mailen naar jeugd@oosterzele.be  of bellen naar het nummer 09 362 48 92.


Fiscaal attest

Deelname aan de speelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar. Vanaf 2020 kunnen ouders het fiscaal attest via i-Active downloaden.


Reglementen
Hier kan je het retributiereglement en het huishoudelijk reglement van de speelpleinwerking raadplegen.


Animator worden?
Als je animator wil worden, kan je bij verschillende organisaties cursus volgen. Na zo’n cursus moet je stage doen bij een jeugdwerking om je attest te halen. Het is niet altijd gemakkelijk om aan de juiste informatie te komen. Kom eens langs bij dienst Sport en Jeugd voor de juiste info of stuur een e-mail naar jeugd@oosterzele.be.


Contactgegevens

dienst Sport & Jeugd
Sportstraat 5
9860 Oosterzele
tel. 09 362 48 92

Mireille Helderweirdt - jeugdconsulent
email mireille.helderweirdt@oosterzele.be

Nancy Eliano - jeugdconsulent - diensthoofd BKO
email nancy.eliano@oosterzele.be

Dries Van Daele - jeugdconsulent
email dries.vandaele@oosterzele.be

Lieselot De Wulf - sportpromotor
email lieselot.dewulf@oosterzele.be

295