Oberkirch

In 1991 verbroederde Oosterzele met Oberkirch, een prachtig wijndorp in Duitsland.
Berghellingen vol wijnstokken met lichtgroene kastanjebomen er omheen en met op de achtergrond de donkere dennenbossen - dat is de schitterende omgeving van het gezellige historische stadje Oberkirch, dat tussen Straatsburg en Freudenstadt ligt.

Symbool van de stad is nog heden de indrukwekkende ruïne van de eertijds machtige Schauenburg. Onder de hoede van deze vestingwerken heeft de stad zich tot het centrum van het Renchtal ontwikkeld.

Een prachtig uitzicht op de vruchtbare wijn- en boomgaarden van de Ortenau heeft men vanaf de ruïne Schauenburg. Vanaf de bosrand boven de wijnbergen zenden de machtige muren een groet naar het dal. Voor de steile stijging wordt de wandelaar met een heerlijke blik over de Bovenrijnse laagvlakte tot aan Straatsburg en de Vogezen beloond.

Vandaag de dag zijn op veel plaatsen sporen van het rijke verleden aan te treffen, vooral in het oudste gedeelte van het stadje. De bloemen die hier in overvloed aanwezig zijn maken van het fraaie stadsbeeld met de zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen een prachtig geheel. Dankzij de vruchtbare bodem en het zachte en zonnige klimaat gedijen er ook aardbeien buitengewoon goed, zo goed zelfs dat de belangrijkste aardbeienmarkt van Duitsland in Oberkirch te vinden is. En er gedijen ook nog heel wat andere groente- en fruitsoorten.

Door de zon verwend, groeit op meer dan 500 hectaren een uitstekende wijn, die bij provinciale en nationale wijnkeuringen steeds de hoogste prijs behaalt.

Meer info ...

Contactgegevens

dienst Cultuur
Sportstraat 3
9860 Oosterzele
email reservaties@oosterzele.be
website http://www.gcdekluize.be

David De Landsheere - departementshoofd Vrije Tijd
tel. 09 363 83 30
email david.delandsheere@oosterzele.be

Els Van Nieuwenhove - programmator
tel. 09 363 83 30
email els.vannieuwenhove@oosterzele.be

Christel Schokkaert - administratief medewerker
tel. 09 363 83 30
email christel.schokkaert@oosterzele.be

Peter Lievens - theatertechnicus
tel. 09 363 83 30
email peter.lievens@oosterzele.be

Luk Focke - theatertechnicus
tel. 09 363 83 30
email luk.focke@oosterzele.be

Staf De Smet - zaalbeheer
tel. 09 363 83 30
email staf.desmet@oosterzele.be

Jonathan De Pelecijn - theatertechnicus
tel. 09 363 83 30
email jonathan.depelecijn@oosterzele.be

203