Bewegen Op Verwijzing

OOK IN 2021 GAAN WE VOLUIT BEWEGEN OP VERWIJZING

Aan het woord: Annemie Van den Abeele
Bewegen op Verwijzing-coach Oosterzele
oosterzele@bewegenopverwijzing.be
0498 596329


Goed nieuws voor het Bewegen Op Verwijzing-project in onze gemeente! De Vlaamse regering maakte zopas bekend dat het project verlengd wordt en dat ze er de komende jaren opnieuw haar financiële schouders onder zet.


Bovendien wordt er ook een belangrijke verbetering aangebracht aan het project: vanaf 2021 zullen álle artsen hun patiënten kunnen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Tot nu toe waren dat alleen de huisartsen.

Als Bewegen op Verwijzing-coach ben ik natuurlijk heel blij met deze verlenging en verbetering van het project.

Bewegen Op Verwijzing 2.0 is dus een feit. En als het van mij afhangt, wil ik de komende periode nog veel meer Oosterzelenaren warm maken voor een beweeglijker leven en zo hun levenskwaliteit mee helpen verhogen.


Bewegen op Verwijzing loopt in Oosterzele al drie jaar.

Als Bewegen op Verwijzing-coach ondersteun ik mensen stapsgewijs op weg naar een actievere levensstijl. Vaak verwijst de arts je door omwille van gezondheidsproblemen zoals diabetes, overgewicht, depressie, … maar ook preventief indien je bijvoorbeeld een hoge cholesterol of bloeddruk hebt, te veel stilzit, onvoldoende beweging krijgt, of herstelt na een ziekte.

Niet door samen oefeningen te doen of te trainen, maar door een haalbaar, stimulerend, leuk en realistisch beweegplan op te maken met activiteiten op maat van de deelnemer. 

Ik volg op, motiveer, stuur bij en veranker. Op die manier geraakt bewegen steeds meer geïntegreerd in jouw dagelijkse routine. En dat is een gezonde gewoonte!

Zolang de coronamaatregelen nog van kracht zijn verloopt de beweegcoaching online via videogesprekken. Een beetje wennen voor velen, maar al snel is iedereen overtuigd van de vele voordelen die deze manier van werken biedt. Koudwatervrees is dus nergens voor nodig.

Op naar een gezond en actief 2021!


Interesse? Vraag advies aan je huisarts of specialist.

Voor meer info over voorwaarden en tarieven ga naar www.bewegenopverwijzing.be

924